مقاله

ذخیره ساز NAS در مقابل ذخیره ساز DAS

blank

dزمان انتخاب سرور حتما ذخیره ساز NAS یا ذخیره ساز DAS به گوش تان رسیده است. تفاوت این دو ذخیره ساز چیست و کدام مطابق با نیاز شما است؟ زمانیکه شما به ظرفیت ذخیره سازی اضافی نیاز پیدا می کنید، دستگاه ذخیره ساز NAS یا دستگاه ذخیره ساز DAS می تواند راه کار مناسبی باشد. در این مقاله ما راهکارهای ساده ای در انتخاب این دستگاه ها به شما خواهیم داد و در ابتدای مقاله به تعاریف ساده ای از آن ها می پردازیم.

ذخیره ساز DAS چیست؟

دستگاه ذخیره ساز DAS یا Direct Attached Storage از طریق کابل به سرور متصل می شود و تحت شبکه نیست. ذخیره ساز DAS در واقع به صورت هارد دیسک هایی مستقیم در داخل سرور قرار می گیرد و فضای ذخیره سازی بیشتری می سازد. این دستگاه همچنین می تواند به صورت enclosure از طریق کارت HBA به سرور متصل شود.

ذخیره ساز NAS چیست؟

یکی از انواع دستگاه های ذخیره سازی، NAS یا Network Attached Storage است. این دستگاه ذخیره سازی به شبکه متصل می شود و به سرور و سایر دستگاه ها اجازه می دهد فضای ذخیره سازی یکسانی را به اشتراک بگذارند.

در واقع در ذخیره ساز NAS هارد دیسک ها برروی یک سرور قرار می گیرند و این هارد ها در شبکه برای دستگاه های دیگر به اشتراک گذاشته می شوند. در سیستم ذخیره سازی NAS اشتراک گذاری فایل ها ساده تر است و قابلیت Multiple Access برای کاربر وجود دارد.

چرا ذخیره ساز DAS را انتخاب کنیم؟

ابتدایی و ساده ترین سطح ذخیره سازی به روش DAS است. در این ذخیره سازی سرور و دستگاه ذخیره ساز براحتی در دسترس هستند. کاربرانی که از ذخیره ساز DAS استفاده می کنند نیازی به شبکه ندارند. در واقع تمامی داده ها از طریق هارد درایو ها مستقیما در اختیار قرار می گیرند. این روش برای زمانی که اینترنت نداشته باشید مناسب است.

اگرچه از نظر تکنولوژی ذخیره ساز DAS دارای ساختار ساده تری است، اما می تواند از نظر امنیت داده دارای اهمیت بیشتری باشد. از آنجایی که کاربر جهت دسترسی به داده ها نیازی به برقراری ارتباط از طریق اینترنت ندارد، اتصال به شبکه صورت نمی گیرد. لذا اطلاعاتی که بر روی دستگاه ذخیره می شوند مورد تهاجم ویروس و سایر حملات شبکه ای نیز قرار نخواهند گرفت. این مسئله برای شرکت های بزرگی که دارای اطلاعات حیاتی و امنیتی هستند، اهمیت دارد.

چرا ذخیره ساز NAS را انتخاب کنیم؟

از آنجایی که ذخیره ساز NAS به شبکه متصل می شود، کاربر می تواند بدون نیاز به اتصال فیزیکی به درایو NAS دسترسی داشته باشد. در نتیجه دسترسی به فایل ها سریع تر و راحت تر خواهد بود. همچنین زمانی که نیاز به گسترش دستگاه ذخیره ساز باشد براحتی می توان فضای ذخیره سازی را افزایش داد.

در واقع با استفاده از ذخیره ساز NAS می توان براحتی اطلاعات را ذخیره کرد، به اشتراک گذاشت و امنیت داده را برقرار کرد. هر کاربری که به شبکه وصل باشد می تواند به راحتی اطلاعات را بر روی NAS ذخیره یا از آن استفاده کند.

ذخیره ساز NAS کجا کاربرد دارد؟

شرکت های کوچک و متوسط (SMBs) بطور قابل توجهی از ذخیره سازهای تحت شبکه استفاده می کنند. به دلیل مزایایی که این ذخیره ساز برای شرکت ها دارد میزان استفاده از آن بالا رفته است. بخصوص برای شرکت های نوپایی که در حال رشد هستند.

در نتیجه تقاضا بالا این استوریج ها از هارد های SSD در دستگاه ذخیره ساز NAS در مقایسه با بقیه هارد ها بیشتر استفاده می شود. در واقع یکی از فاکتور هایی که باعث استفاده بیشتر از هارد SSD شده، اتصال سریع تر اینترنتی آن است.

از آنجایی که هر سال حجم اطلاعات دیجیتالی دوبرابر می شود نیاز به تحلیل و بایگانی داده ها هر روز بیشتر خواهد شد. در نتیجه ذخیره ساز NAS راه حل ایده آلی برای شرکت هایی است که در تلاش برای حل چالش های ذخیره اطلاعات هستند. این استوریج را یک دستگاه شبکه مستقل مبنی بر سرور در نظر بگیرید که دارای IP آدرس، بکاپ گیری، ذخیره سازی و مجازی سازی مجزا به خود است.

نتیجه گیری

ذخیره ساز DAS که به صورت مستقیم به سرور متصل می شوند برای نصب نیاز به تخصص خاصی ندارد. سادگی و آسانی در این استوریج ها از عوامل اصلی استفاده آن ها در شرکت های کوچک تا متوسط است.

زمانیکه نیاز به پشتیبانی و بکاپ گیری داده، افزایش ظرفیت ذخیره سازی دارید انواع دستگاه های ذخیره ساز NAS می تواند گزینه مناسبی برای شرکت یا سازمان شما باشد. این دستگاه ها بر مبنای شبکه هستند و در مقایسه با ذخیره ساز DAS حجم ذخیره سازی بالاتری دارند. در مقالات بعدی به ویژگی هایی که دستگاه ذخیره ساز NAS بایستی داشته باشد و انواع مدل های موجود در بازار می پردازیم.

در صورت کسب هرگونه اطلاعات در ارتباط با محصولات دستگاه ذخیره ساز می توانید با کارشناسان فروش توسعه سخت افزار آبان از طریق تماس با شماره 42201000-021 ارتباط برقرار نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *